2018. March 17.

Melegvízű forrás tört fel Zalakaros közepén

2010. január 28. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Évtizedekkel ezelőtt Zalakaros ezen alacsonyan fekvő része lápos, vizenyős terület volt. Régen kendert áztattak ezen a környéken az asszonyok, de arról eddig senkinek nem volt tudomása, hogy meleg vizű forrás is lenne errefelé.
Az egyébként éppen termálvizéről híressé vált településnek a medencéket töltő gyógyvizes kútja kilométerekkel arrébb található. Még az elfolyó termálvíz sem ebbe az irányba [...]

A nagyradai siker

2010. január 28. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

A Cezar Pincészet tulajdonosa, Császár István igazi európai polgár, a Zalakaroshoz közeli Nagyrada, a Baranyai megyei Pécs és Svédország egyszerre a munkahelye és lakóhelye. A minőség megszállottja: vendéglátós szakemberként vallja, hogy minden étel és ital titka a kiváló alapanyag, az emberi szaktudás csupán a szükséges ráadást adja ahhoz, amit a természet létrehozott.

Több tíz évvel ezelőtt [...]

MenDan Thermal Hotel & Aqualand**** superior Zalakaros

2010. január 28. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Miként képes egy szálloda a szélesedő turisztikai kínálat mellett tíz éve vezető szerepet betölteni a magyarországi piacon? Hogyan tud egy hotel évről évre úgy megújulni, hogy nemcsak törzsvendégeinek száma nő folyamatosan, hanem újabb és újabb közönséget hódít meg? A válasz a zalakarosi MenDan Hotel****-ben keresendő. A szálloda a folyamatos megújulást és szakmai fejlődést szem előtt [...]

Újraindul a sármelléki Fly Balaton repülőtér

2010. január 28. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Megszületett a megállapodás a sármelléki repülőtér üzemeltetéséről, így várhatóan áprilistól újraindul a Fly Balaton reptér – s ezzel megmenekül a Dunántúl idegenforgalma is.
A Napi Gazdaság értesülései szerint január első napjaiban jött létre megállapodás a reptér korábbi üzemeltetőjét felszámoló Vectigalis Zrt. és egy magyar tulajdonban levő vállalat között a légikikötő üzemeltetéséről és újraindításáról.
Varga Jenő, a felszámoló [...]

Alapítása óta komoly fejlődést tudhat maga mögött a zalakarosi gyógyfürdőkomplexum

2010. január 28. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Mostanra az ország egyik legjelentősebb ilyen jellegű létesítményévé vált, és a fejlesztések most is folyamatosan zajlanak – tudtuk meg Horváth Venceltől, a fürdő igazgatójától.
- A fürdő alapítása óta milyen mérföldkövek szegélyezik a megtett utat?
- A zalakarosi fürdő hivatalosan 1965. szeptember 5-én nyitotta meg kapuit, egy gyógyvizes ülőfürdővel és egy gyerekpancsolóval. Tíz évvel később a fedett [...]

Turisztikai támogatásokban részesül Zalakaros

2010. január 18. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Zalakaros turisztikai egyesülete összesen 59,9 millió forintos támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) döntése alapján – közölte Baracskai József, a tanács tagja csütörtökön Hévízen sajtótájékoztatón.
A balatoni turisztikai szervezetek támogatására meghirdetett pályázat keretében 2008 őszén Keszthely térsége már közel 60 millió forintot nyert. A mostani döntéssel az eddig tartaléklistán lévő Zalakaros Turisztikai Egyesület [...]

Meríts erőt a természet csodáiból! – Zalakaroson

2010. január 18. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Új logóval és üzenettel jelenik meg a közeljövőben városunk a kül- és belföldi piacokon, illetve mindenütt, ahol Zalakaros neve szóba kerül, kerülhet.
A képviselő-testület nemrégiben döntött a Mátrix Marketing Műhely által elkészített logó és megfogalmazott üzenet jövőbeni használatáról.

Zalakaros új üzenete: „Meríts erőt a természet csodáiból!”
– Úgy véltük, városunk mondanivalójának, kínálatának lényegét e mondat foglalja össze leginkább [...]