2018. February 25.

Egész évben ingyenes a parkolás Zalakaroson

2012. augusztus 5. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Egész évben ingyenes lesz a parkolás Zalakaroson

704  320x240 zalakaros tavasz 0001 Egész évben ingyenes a parkolás Zalakaroson aktualis hirek

Március elejével megszűnt a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el. Józsa Zsanett, a fürdőváros jegyzője az MTI-nek elmondta: egyelőre az elvi döntés született meg az ingyenessé tételről, a végső rendeletet várhatóan február 29-én alkotja meg a város képviselő-testülete. A település teljes területén jelenleg 547 parkolóhelyen kell díjat fizetni, de márciustól valamennyi esetében ingyenes lesz a várakozás.

A jegyző hozzátette: nem előzmények nélküli az elhatározás, ugyanis a tavaly téli szezon óta november 1-je és március 1-je között – vagyis ez jelenleg is érvényes – nem kell díjat fizetni a parkolásért a város egész területén.
A fizetőparkolás végleges eltörléséről készülő döntést megelőzően úgy számoltak: évente tisztán 5-6 millió forint folyt be bevételként a parkolásból. Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg. Józsa Zsanett elmondta még, a zalakarosi ingyenes parkolás nem jelenti azt, hogy bárhol meg lehet majd állni. A fizetőparkolós rendszer eddig forgalomszervezési szerepet is betöltött, de a rendőrség és a közterület-felügyelet ugyanúgy figyel a várakozási szabályok betartására.

forrás: MTI

Mondd el mit gondolsz

Spam Protection by WP-SpamFree