December közepére befejeződött a zalakarosi Gránit Gyógy- és Termálfürdőben a fedett fürdő felújítása.

Befejeződött a második üteme annak a pályázatnak, amelyek célja a családi wellness szolgáltatások fejlesztése volt a zalakarosi Gránit Gyógy-és Termálfürdőben. A fürdő a pályázat keretein belül 220  millió forint állami támogatást hívhatott le.

A beruházás második ütemeként a fedett fürdő korszerűsítése befejeződött, 2013. december 16-án próbaüzemmel megkezdte működését.

A beruházás bekerülési értéke megközelítőleg 600 millió forint + ÁFA, amelyből 220 millió a pályázati támogatás, a fennmaradó részt saját forrásból és hitel felvétellel finanszírozzák.

A második ütemben megvalósuló fedett fürdő korszerűsítés beruházás értéke megközelítőleg 240  millió Ft + ÁFA lesz.

A fedett fürdő, a jellegzetes legyezőépület és környezete a legkorábban megépített része a Zalakarosi Fürdőnek – már csak emiatt is indokolt a megújítása. A felújítás során egyes helyiségcsoportok rendezésével egy összefüggő pihenő és rekreációs zóna alakul ki, új kert kapcsolattal.

A megújult fedett fürdő kettős megközelítése továbbra is megmarad, de az üvegfalakkal határolt közlekedők a tereket átláthatóvá teszik. A legyezőszerű épület alatti medencetér padozatának és homlokzati üveg portáljának felújítása nem csupán az esztétikumot növeli, de a racionálisabb energiagazdálkodást is lehetővé teszi. A munkálatok során a belső udvarban egy fitness medence kerül kialakításra. Új eleme lesz az épületnek a tágas lépcsőház és panorámalift, amely a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló, a tervek szerint 2014. júniusban átadásra kerülő éttermet köti majd össze.

Az étterem szintjén, a meglévő technológia és belső vendégtér területén korszerű konyhatechnológia kialakítása tervezett, mely biztosítja a gasztronómiai szolgáltatás színvonalának emelését. A tervezett bővítmény előtti tér rendezésével a fürdő fedett részéről a strandkertbe érkező vendéget a megcélzott szolgáltatások színvonalához igazodó környezet fogadja.

A pályázathoz kötődő beruházás második üteme 2013.09.02-án indult és 2013.12.16-án próbaüzemmel kezdte meg működését. A kivitelezést a legkedvezőbb árajánlatot adó Dialcont Műszaki Kereskedelmi Kft. adta, aki a projekttel kapcsolatos kivitelezési munkákat végzi.

forrás: turizmusonline.hu

no images were found