2018. February 26.

Halpedikűr a Hotel Karos Spa-ban

2014. március 5. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

„Belőlem biztos nem fognak a halak lakmározni!”

Ezzel a kijelentéssel indult nemrég egy vendégünk kapcsolata a halpedikűrrel, amikor is szállodánk wellness részlegén a „Mit tegyek, hogy nyárra ápolt legyen a lábam?” kérdésre kollégáink ezt a mostanában népszerű láb- és kézápolási formát ajánlották neki.

5901.387f11775fffff7bccf59715eb876849 Halpedikűr a Hotel Karos Spa ban aktualis hirek
Kattints a likre, és olvasd el a részleteket!

http://www.karos-spa.hu/?utm_source=zkinfo&utm_medium=pr&utm_campaign=zkinfoprhalpedikur

Mivel a Hotel Karos Spa-ban tavasszal még inkább előtérbe kerülnek a lenge-ruhás nyárra készülő hölgyek igényei, méregtelenítő hétvége, mézes napok, különleges wellness kezelések, tornák és más izgalmas mozgásformák segítik ebben az időszakban a test és lélek feltöltődését.

pedikur Halpedikűr a Hotel Karos Spa ban aktualis hirek

Így kis győzködés után felkeltettük vendégünk kíváncsiságát és ki is próbálta a halpedikűrt, hogy ápolt lábakkal várhassa a szandálos időt. Na meg persze a különleges élmény kedvéért is. A tapasztalatait ezúton osztja meg velünk:

„Még a kezelés megkezdése előtt kiderült, hogy ez egy teljesen fájdalommentes, és nem csak szépségápolási kezelés, hanem jó hatással van az ekcémás bőrre is. Nekem ez az utóbbi ragadta meg a figyelmemet, és elhatároztam, hogy az évek óta kiújuló ekcémámra a tenyeremen miért ne próbálnám ki ezt az új gyógymódot.

gyonyoru kormok hazilag 800 400 Halpedikűr a Hotel Karos Spa ban aktualis hirek

Aztán persze megtudtam, hogy a Garra rufa, vagy hétköznapi nevén a doktorhal, lábápolási célokra történő alkalmazása egyáltalán nem újdonság a világ más tájain. A Közel-Keleten, legfőképp Törökországban őshonos halakat tőlünk keletre már évszázadok óta használják. Ebben a régióban fedezték fel, hogy ezek az apró, 8-10 centiméteres halak táplálékul használják az emberi bőr elhalt hámrétegeit, és külön előnyük, hogy a kis állatok nem harapással, hanem szívó technikával végzik a táplálékszerzést, így nem okoznak sérülést a bőrön.

A doktorhalakat a Karos Spa-ban is elsősorban a szépségápolási célokra használják, de ne feledjük, amellett hogy megtisztítják a bőrt és felpuhítják a bőrkeményedéseket, felfrissülést nyújtanak a fáradt lábaknak is. A halpedikűr segítséget nyújt a stresszoldásban, jótékony hatással lehet a narancsbőrre, és mivel a halak kellemes mikromasszázst biztosítanak a lábnak, felgyorsítják a vérkeringést és csökkenthetik a ráncokat is. A világ más részein jóval elterjedtebb, hogy terápiás céllal használják őket, bizonyos bőrbetegségek pld. pikkelysömör és ekcéma tüneteinek javítására. Végleges gyógyulást nem lehet velük elérni, de én már az első kezelés után éreztem, hogy az érintett területen javult a viszketés és vékonyabb lett a megvastagodott bőr. És, hogy hogyan működik mindez? Csak bele kell tenni a megtisztított lábunkat, vagy kezünket egy akváriumba, amelyben a kis halak úszkálnak, majd hagyni kell, hogy ők végezzék a dolgukat. Fájdalomtól nem kell félni, inkább csikiző, bizsergető érzést fogunk érezni.

1361635631 03 Halpedikűr a Hotel Karos Spa ban aktualis hirek

Miután nekem kifejezetten jó tapasztalataim voltak, leküldtem a barátnőmet is egy kezelésre, aki a lábán lévő bőrkeményedéseknél ért el jelentős javulást. Néhány kezelés után elnézést kértem a wellness részlegen dolgozó hölgytől, hogy elsőre ilyen határozott – a címben szereplő – kijelentést tettem, és megígértem neki, hogy ezentúl a pihenésem során sokkal nyitottabban fogok állni a szállodák által ajánlott újfajta kezelésekhez és masszázsokhoz.”

Részletesek a halpedikűrről a Hotel Karos Spa weboldalán olvashatók!

http://www.karos-spa.hu/?utm_source=zkinfo&utm_medium=pr&utm_campaign=zkinfoprhalpedikur

Mondd el mit gondolsz

Spam Protection by WP-SpamFree