2018. March 17.

II. Zalakarosi Kalandtúra – Barangolás a Zalai Borok Útján

2013. szeptember 3. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Azt hiszem, ha egyetlen szóval kellene jellemeznem az összes eddigi “bor-túránk” közül az ideit akkor talán a legjobb kifejezés az lenne, ha azt mondanám: ez volt az “ÜBER!!!”

2922  320x240 borut 2 II. Zalakarosi Kalandtúra   Barangolás a Zalai Borok Útján aktualis hirek

2013 szeptember 14-én reggel tizenegy autó érkezett meg az előnevezett 17-ből a regisztrációhoz! A gyors nevezés után volt aki kávával, volt aki villás reggelivel várta a rajtot. Bíztunk benne, hogy a rossz szokásokat hátrahagyva idén tényleg sikerül 8,00-kor elrajtolnia a mezőnynek. De a sors most is máshogy rendeltetett, ugyanis a tapolcáról érkezett versenyzőpárosunk bezárta kulcsot a kis twingoba! A malőrt a Bela Gulyas és Attila Sándor duó egy darab dróttal és két kölcsönzött cipőfűzővel elhárította (a fiúk előéletéről nem sokat tudunk, de remélhetőleg ebbéli képességüket nem aknázták ki előtte:) )!!!
Szóval kicsit megkésve, de elindultunk!
A pole-ból Nagy Petiék indultak egy olyan autóval aminek az órája mérföldben mér! Ez önmagában nem lenne nagy was ist, ha nem egy olyan versenyről lenne szó, ahol fontos a távolságok számolgatása (persze, hogy méterben) ! Ezért külön tisztelet nekik!
Első állomás az idén megnyitott ARANY-BOROZÓ volt, ahol már a korai időpont ellenére borkostoló várta a mezőnyt. Itt egy kis borkvíz után kellett eltalálniuk a következő feldatig, nevezetesül a garabonci Hét Vezér történelni kalandparkba, ahol Virág doki (Dr. Virág Ernő) egy még számunkra is meglepetés feladat elé állította versenyzőinket!
Itt egy kistraktorral kellett leírni egy hatalmas 8-ast, majd betolatni a parkolóba, de hogy ne legyen ez annyira “eccerű” mindezt pótkocsival!!! A következő penzum egy 80 Km-es etap volt és itt idén először rendhagyó módon átléptük a megyehatárt, mégpedig, nem vas-ba, hanem veszprém megyébe kanyarodtunk át! Meglepi volt a résztvevőknek, hogy sümegen egy piros lámpánál feladatlapot kaptak, melyet kitöltve a következő i.e.-n le kellett adniuk! Ebben nincs is semmi extra, ha csak az nem, hogy a kérdésekre adandó válasz egyik segédanyagként kapott brosurában sem volt fellelhető!!
(Felnőtt vagy oldd meg!!!) Aztán jött az Afrika Múzeum Balatonedericsen. Itt feladatlap várta a mezőnyt, melyre a megoldást egy sétával kellett megtalálni! Ja itt közlöm, hogy a bagoly neve HULULU nem pedig Tejulu! És a két földrész (Ázsia, Afrika) helyett a Tanzánia sem elfogadható válasz !!! 
Innen let’s go Zalavár! Keszthely magasságában sikerült az esőt is magunk mögött hagynunk! A Kis-Balaton bemutatóház környékére rejtettünk el feladatokat.
Köszönet a segítségért Takácsné Kocsis Gabriellának! Az útvonal során az egyik, ha nem a legfontosabb tényező az etapidők betartása volt, itt ugyanis a korai érkezésért legalább annyi bünti jár,mint a késésért! Kb. dél tájban megérkeztek a népek a nagyradai CÉZÁR pincsészetbe, ahol a már-már “kötelező” borkóstoló mellé kaptak versenyzőink 1 palack “jóféle” vöröset is! Na megy egy kis hordógurítást is! 
A kissé fáradt, de lelkes csapat, a karosi kilátóhoz érve rögtön belekezdhetett a következő feladatba, nevezetesen szlalomozni kellett. De nem ám autóval! Segway-el vazze!!! Halkan jegyzem meg, mindenki nagyon ügyi volt!!!
Aztán jött a Dolce-Vita!!! A Kilátó-Borozóban egy mocskos nagy adag csülökkel (fejenként 1 egész!!!!!!!!!!) várt minket Demény Zsolt!!! Azt hiszem nem csak a magam magam nevében mondom qr…., öööö akarom mondani, nagyon-nagyon finom volt. Ha fogalmazhatok így, itt feltettük a pontot az i-re. Na, de emésztésre nincs idő, mennyi köll!!! Lenavigáltunk az Orbán Borozóba egy kis desszertre, mert biztosan mindenki nagyon éhes volt! Innen tűnés, a cél felé. de nem ám egyenesen, a fenéket az majd hatvan kilóméter múlva! Útközben kisebb feladatkákat kellett megoldani, majd cél a gyógyfürdő téren!!! Aztán jött a fekete-leves! Már-már mindenki azt hihette vége! De nem, de nem, de nem!!! Kellett még picikét Quadozni, na nem csak úgy! Szlalompályán, utassal, utas kezében jó csúszós tálcán öt pohár vízet egyensúlyozva!
A gépről csak annyit, hogy egy quaddisznót kellett megülni (100 LE) überbrutál módon reagált a gázadásra, ezt legjobban aDeutsch Szabolcs Szita Balázs duó érezte mikor is a rajtnál Balázs megmosta Szabolcs hátát! (De fiúk ennyi ember előtt) 
A quad után gyütt, aminek gyünnie köllött!!! Mi volt az??? Na? Mivolt az???
Hát persze, hogy az “ördögszekér”!!!
A számomra és a közönség számára vicces járgány igen csak meglepődve mustrálták versenyzőink. Szerintem sokan, még ha nem mondták, vérfertőző kapcsolatba akartak hozni édesanyámmal. De állták a sarat! Sőt, hogy stílszerű legyek: “Bírták a fordulatot”!!! 
Erről Henrietta Herbel és Szita Balázs tudna többet mesélni!!! Itt jegyzem meg, hogy az összes hímet és mindenki mást a “Hello-Kitty Racing Team”, Ildikó Hegyi és Mónika Hegyi , mocskosul elvert, ne kicsit, nagyon!!!
Végezetül megjegyezném, amit már annyiszor elmondtam:
“ENNEK A VERSENYNEK NINCSENEK VESZTESEI, ITT CSAK GYŐZTESEK VANNAK!!!”
Szeretném megköszönni segítőinknek, hogy önzetlenül végig gürcölték a napot!
Angler Máté, Anita Zsovár, Balázs Pezii Szabó, Huszár Mónika, Kappéter László, Németh Marcell. Lányok-fiúk! KÖSZÖNÖM!!!
Ui.: Szeretném kérni, amennyiben lehetséges mindenki írja le tapasztalatait, észrevételeit! A negatívokat is, hisz a jövőben ezekből a hibákból tanulhatunk!!!
Üdvözlettel:
Kovács “Koko” Zoltán


Helyszín: Zalakaros
Időpont: 2013-09-14 09:00:00
2013. Szeptember 14-én kerül megrendezésre a
II. Zalakarosi KALANDTÚRA – Barangolás a zalai borok útján

Gyere és barangoljuk be együtt Zala-megye legszebb borvidékeit! Közben vidám szórakoztató feladatokkal tarkítva, ún. “kínai ítiner” segítségével tájékozódva ismerkedhetnek meg a túra résztvevői a megye “borútjával”! Cél: a legtöbb pontot szerezve,  a lehető legpontosabban, a megadott időben végigmenni az útvonalon, (a KRESZ szigorú betartása mellett!) és közben minél jobban teljesíteni a feladatokat!

FIGYELEM!
Tehát nem az nyer, aki előbb beér a célba, ez nem autóverseny, hanem egy teljesítmény-túra. A gyorshajtást szigorúan büntetik! A túra útvonalán trafipax és szondáztatás is lehetséges.

A túrán minden 18. életévét betöltött személy résztvehet, érvényes vezetői engedéllyel és az autó érvényes forgalmi engedélyével együtt. Mindenki csak saját felelősségre vehet részt a túrán!

Minimum 2 fő/autó az ajánlott, (a nevezési díj is 2 fő nevezését tartalmazza) de lehet több is.
Szeretettel meghívunk minden kedves autózni szerető “KALANDORT”!

A túrán való részvételi szándékodat kérünk jelezd a következő e-mail címen: mate@prologracing.hu vagy a

“Kalandtúra Nevezés” menüpont alatt itt
http://prologracing.hu/index.php/programok-esemenyek

FIGYELEM!!!
A NEVEZÉSI DÍJ EGYSÉGESEN 8000,- Ft/autó(2fő)
“POTYAUTASOKNAK” 3000,- Ft/fő(ebéddel)

Üdvözlettel:

Kovács Zoltán
Érdeklődni: +36-30/237-28-29

prolong II. Zalakarosi Kalandtúra   Barangolás a Zalai Borok Útján aktualis hirek

II. Zalakarosi Kalandtúra - Barangolás a Zalai Borok Útján

Mondd el mit gondolsz

Spam Protection by WP-SpamFree