Az egészségmegőrzés és a turisztikai kínálatbővítés szempontjából egyaránt fontos beruházásokat adtak át ma ünnepélyes keretek között a lakosság és a turisták számára városunkban.

no images were found

A Móra-iskola melletti területen a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjához illeszkedve, pályázati támogatással megvalósult multifunkciós és művüfes pályákat avattak fel, a Gyógyfürdő téren pedig a hévízi és zalakarosi kistérség közös projektjének keretében elkészült kerékpáros centrumot adtak át rendeltetésének.
Ahogyan Novák Ferenc polgármester fogalmazott: mindkét beruházás mind a lakossági igények kiszolgálásában, mind a város turisztikai kínálatában jelentős bővülést eredményez, s az önkormányzat komoly összeggel támogatta a fejlesztések megvalósulását.
A pályákat Gellei Imre mesteredző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Józsi György, az MLSZ Zala megyei elnöke, Novák Ferenc polgármester, Deutschné Lang Erika és Kötő Attila alpolgármesterek avatták fel, majd az iskolások vették birtokba a létesítményeket. Mindkét pályán komoly mérkőzések zajlottak, a hazai csapatok Galambok és Zalakomár focistáival mérkőztek meg. A karosi „bozsikos” gyerekek kiválóan mutatkoztak be, az első gólt is nekik sikerült berúgni: a siker Vékony Bencéé volt. A továbbiakban is jó hangulatú mérkőzések zajlottak, de a pályákon Siklós Erik sportriporter a pedagógusokat is alaposan megmozgatta.
A kerékpáros házat Manninger Jenő, Novák Ferenc és Tóth Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség program-végrehajtási igazgatója adta át rendeltetésének, az itt kölcsönözhető kerékpárokat a Jankó Kerékpáros Bt., valamint a Móra-iskolavállalkozó diákjai próbálták ki, akikkel együtt tekert Katus Attila, városunk egészségturisztikai nagykövete is.
A létesítményeket Dr. Háda László atya áldotta meg.
Forrás: Karosikrónika

no images were found