A Magyar Diáksport Napját ünnepelték

A Magyar Diáksport Napját tartotta a Magyar Diákszövetség október 11-én. Ezen a napon természetesen a sporté volt a főszerep, a rendezvényhez ezúttal a Móra-iskola is csatlakozott.
A szervezők: Deutschné Lang Erika sportért felelős alpolgármester, Grófné Csatos Andrea iskolaigazgató és Stégli János sportszervező nem bízták a véletlenre, hogy valóban a mozgás kapja a központi szerepet ezen a napon. A cél mind teljesebb megvalósítása, elérése érdekében hajlandóak voltak átmenetileg új polgármestert is megbízni a város vezetésével Katus Attila, Zalakaros Egészségturisztikai Nagykövetének személyében.
Novák Ferenc polgármester tiltakozás nélkül adta át egy egész napra a város kulcsát az aerobic világbajnoknak, aki rögtön munkához is látott. Azonnal értekezletet hívott össze, igaz, a találkozó alaposan eltért a hagyományos megbeszélésektől. Katus Attila ugyanis a hivatal dolgozóit – akik öreg diákként csatlakoztak a naphoz – a hivatal előtti térre vezényelte, s alaposan meg is mozgatta őket.
Katus Attila ezt követően a hivatalban fogadta a Móra-iskola delegációját: Grófné Csatos Andrea iskolaigazgatót, Neumajer Kittit, a Diákönkormányzat elnökét és Koma Bencét, a DÖK sportért felelős vezetőjét. A tanácskozáson részt vett Deutschné Lang Erika, Stégli János és Jámbor Tímea városmarketing szakember is.
Szerencsés gyerekeknek mondhatják magatokat itt, Zalakaroson – jegyezte meg a sportoló -, hiszen nagyon kevés iskolában vannak hasonló lehetőségek. A gyümölcsautomata különösen nagyon tetszik nekem.
De, hogy az egész napot mégsem csupán ülve töltsék, a küldöttség az újdonsült polgármesterrel átvonult az iskolába, ahol Katus Attila a diákságot is alaposan átmozgatta. Jó hangulatú bemelegítés után a gyerekek – csatlakozva a Magyar Diákszövetség felhívásához – 2013 métert futottak le, a délutáni órákban pedig rengeteg játék, sportviadal várta még őket.
A gyerekek örömmel vettek részt a Katus Attila diktálta órákon, a kivételt talán a hetedik és nyolcadik osztályosok jelentették (tisztelet az aktív tanulóknak!), akiknek esetében úgy tűnt: a padokba kívánkoznak inkább vissza, a fizika és matek könyvek mellé, lévén, hogy megpróbálták a lehető legteljesebben elsumákolni a sportfeladatok végrehajtását.
A vidám kacagás, a láthatóan örömteli futás azonban azt jelezte: a diákok örülnek ennek a napnak, külön élvezték azt is, hogy tanáraik nagy része, valamint maga Katus Attila és a sportért felelős alpolgármester is közöttük tornázott, futott, velük együtt vált a sportnap részesévé.
A város egészségturisztikai nagykövetének egynapos hatalma véget ért ugyan, de egészen biztos, hogy a mórások jövőre is örömmel veszik, ha egy napra ismét a mozgásról, az aktív kikapcsolódásról szól majd minden.
Forrás: Karosi Krónika