2018. March 17.

Átadták a Zalakarosi Fürdőben fedett gyermekvilágot

2013. szeptember 16. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

Zalakaros az MTV1 tegnapi Híradójában 13. perctől, nézd meg te is itt a felvételt!
Átadták a zalakarosi fürdő fedett gyermekrészlegét
http://www.hirado.hu/Videok/2013/09/15/20/MTV_Hirado_2013_szeptember_15_19_30.aspx

A vendégéjszakákat tekintve stabilan a tíz leglátogatottabb magyarországi célpont egyike Zalakaros, amely egyre előkelőbb helyet foglal el a turizmusban.

Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a zalakarosi fürdő új részlegének avatásán a több mint 300 millió forintból megvalósított kétszintes Vízipók-Csodapók gyermekvilág beruházása kapcsán arról is beszélt, hogy idén 7 százalékkal bővült a hazai turizmus hozzájárulása a nemzeti össztermékhez. A növekedés elsősorban a belföldi, Széchenyi Pihenőkártyás költéseknek köszönhető, a kártyára a munkáltatók már több mint 100 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik számára – tette hozzá.

atadas 300x200 Átadták a Zalakarosi Fürdőben fedett gyermekvilágot aktualis hirek
Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arra emlékeztetett, hogy a Gránit Gyógyfürdő Zrt. a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) 2,6 milliárdos, a balatoni kiemelt övezet turisztikai attrakcióinak fejlesztését célzó keretből pályázott az új beruházására. Utalt arra is, hogy a fejlesztés a munkahelyteremtést is szolgálja, de leginkább a családbarát turizmus növekedését teszi lehetővé.
A zalakarosi fürdő történetét felelevenítve Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte, hogy 1965-ös megnyitása óta már több mint 21,5 millió vendég kereste fel a létesítményt. Tavaly nyárra készült el a szabadtéri Vízipók-Csodapók gyermekvilág, idén augusztusban pedig már a fedett részlegében is elindult a próbaüzem, s mindennek köszönhető, hogy soha annyi gyermek nem látogatta még a fürdőt, mint mostanában.
Szólt arról, hogy a város és a többségi tulajdonában lévő fürdő további beruházásokat is tervez. A következő fejlesztés az elfolyó termálvíz hasznosítására épülő termáltó és ökopart megvalósítása lesz.
A zalakarosi fedett gyermekrészleg – amelynek átadását Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács áprilisban elhunyt zalaegerszegi származású elnöke születésnapjához időzítettek – egy csaknem 600 millió forintos beruházás első részeként valósult meg. A fejlesztéshez 220 millió forintot biztosított a NYDOP, a fennmaradó összeget saját forrásból és hitelből teremtette elő a fürdő.
A kétszintes gyermekvilágban egyebek mellett függőhidakkal összekötött medencéket, élményelemekkel felszerelt vizes játszóteret alakítottak ki, de családi szaunát és éttermet is létrehoztak. A családi wellness-szolgáltatások fejlesztése keretében a következő ütemben decemberre készül el a legrégebbi, 1975-ben épült fedett fürdő korszerűsítése.

Mondd el mit gondolsz

Spam Protection by WP-SpamFree