Zalakaroson töltik az első éjszakát a XVI. Magyar Borok Útja Rallye résztvevői

no images were found

Érthetően a romantikus hangulatú Zalakaroson tölti a XVI. Magyar Borok Útja Rallye „serege” a túra első éjszakáját, hiszen a divatos üdülőhely ez alaklommal is részt kívánt venni a hazai borok egyik legjelentősebb hírverésében. Zalakaros egyben felhasználja a lehetőséget, hogy a Zalai borvidék remekeit bemutassa a nagyradai Cézár pincészet.

no images were found

Augusztus 26-án, pénteken reggel rajtol a XVI. Magyar Borok Útja Rallye a parlament elől. A hagyományokhoz híven idén is neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságok járják be a körülbelül 720 km-es útvonalon hazánk nemes borvidékeit. Az idei Rallye mindenképpen rendhagyónak ígérkezik, hiszen a zalai, somlyói és szekszárdi borászatokon kívül két neves pálinkafőzde is bemutatkozik.

A Magyar Borok Útja Rallye célja, hogy megismerje, megismertesse, ápolja és népszerűsítse a több ezer éves magyar borkultúrát, a magyar borvidékek és a a borok jó hírnevét. Felkeltse továbbá a turizmus figyelmét azon turisztikai régiók iránt, amelyek gasztronómiája különleges ízeket és ahhoz kötődő tradicionális magyar népszokásokat kínál. Mindezeken túl környezetvédelmünk és környezetbiztonságunk népszerűsítése a cél, mert boros autós túránk
elengedhetetlen követelménye a KRESZ szabályait betartó biztonságos közlekedés.

A legkiválóbb borok és pálinkák kóstolása mellett elméleti és gyakorlati feladatok oldják majd a hangulatot, mint például a borokról, a KRESZ-ről vagy az adott térségről szóló tesztlapok kitöltése, talicskatoló-, célba dobó-, és más játékos verseny. Az első estét Zalakaroson a Hotel Karos Spa**** szállodában, második estét a siófoki Hotel Azúr**** szállodában töltik a versenyzők, ahol az egész napos versenyzés után vacsora és disco
program mellett kapcsolódhatnak ki.

no images were found

 

no images were found

no images were found

A szervező bizottság hosszú válogatás után választotta ki az idei verseny háziasszonyát Orosz Barbara személyében, így a résztvevők idén is egy gyönyörű hölgy társaságát élvezhetik majd.

no images were found

A Rallye záróeseménye az ünnepélyes díjkiosztó gála a Bara Hotelben, ahol sor kerül a verseny értékelésére, a különböző kategóriák győzteseinek kihirdetésére, a díjak átadására, borárverésre és tombolasorsolásra.

no images were found

Az első három helyen végzett versenyzők mellett többféle kategóriában hirdetünk győztest, politikusok, újságírók és női párosok versenyezhetnek az értékes különdíjakért és kupákért. A legutolsó helyen célba érő autónak jár a “Kóborlók” kupálya, ezzel is hangsúlyozva, hogy nem mindig az erdmény, hanem a részvétel a fontos. Keressük a rallye “csínytevő” párosát is, tehát már most lehet gondolkodni a vicces, tréfás cselekedeteken,- melyeknek a korábbi rallye-kon résztvevők közül már többen részesei lehettek – ebből is kitűnik, hogy az indulók vidám hangulatú hétvégének néznek elébe.

no images were found

A rendezvény ez alkalommal is kreatív célt szolgál, a borárverés és a tombola bevételével az afrikai-Magyar Baráti Társaságot támogatjuk, mely Kenyában épít korházat.

no images were found


no images were found