2018. February 26.

Zalakaros Kupa Sakkverseny: nagy az érdeklődés

2010. február 13. Szerző: Szabolcs  
Kategória: Aktuális Hírek

A sakkozók berkeiben a május 26-június 3. között megrendezésre kerülő XXIX. Zalakaros Kupára már most nagy az érdeklődés. Egyre többen érdeklődnek a részletekről, Horváth Tamás főszervezőtől, a Z. Csuti Hydrocomp szakmai igazgatójától.
zalakaros sakk 300x225 Zalakaros Kupa Sakkverseny: nagy az érdeklődés aktualis hirek

XXIX. Zalakaros Sakk Kupa

- Az idén is erős mezőny várható – jelentte ki a jeles szakvezető. – A Központi Maróczy Sakkiskola teljes létszámmal – mintegy 30 fő – már bejelentette indulási igényét, de folyamatosan érkeznek a külföldi nevezések is. Az előző években is korán elkezdődtek a nevezések, de ez az esztendő minden eddigit felülmúlt. A szokásosnál is nagyobb aktivitásnak az lehet a magyarázata, hogy ezúttal a verseny egyidejűleg a nyílt magyar egyéni bajnokság is lesz, ahonnan a győztes jogot szerez a meghívásos egyéni bajnokságon való indulásra. Ezeknek a versenyeknek különösen nagy jelentőségük van, hiszen ősszel sakkolimpia lesz és a csapatba kerülés szempontjából nagyon fontos lehet egy kiemelkedő teljesítmény. A legjobbak mellett azonban a népes sakktábor valamennyi tagjára gondolunk, mert az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően idén is lesz B csoport, ahol 2000 Élő pontszám alatti versenyzők indulhatnak majd.

Zalakaros Kupa: nagy az érdeklődésA sakkozók berkeiben a május 26-június 3. között megrendezésre kerülő XXIX. Zalakaros Kupára már most nagy az érdeklődés. Egyre többen érdeklődnek a részletekről, Horváth Tamás főszervezőtől, a Z. Csuti Hydrocomp szakmai igazgatójától.- Az idén is erős mezőny várható – jelentte ki a jeles szakvezető. – A Központi Maróczy Sakkiskola teljes létszámmal – mintegy 30 fő – már bejelentette indulási igényét, de folyamatosan érkeznek a külföldi nevezések is. Az előző években is korán elkezdődtek a nevezések, de ez az esztendő minden eddigit felülmúlt. A szokásosnál is nagyobb aktivitásnak az lehet a magyarázata, hogy ezúttal a verseny egyidejűleg a nyílt magyar egyéni bajnokság is lesz, ahonnan a győztes jogot szerez a meghívásos egyéni bajnokságon való indulásra. Ezeknek a versenyeknek különösen nagy jelentőségük van, hiszen ősszel sakkolimpia lesz és a csapatba kerülés szempontjából nagyon fontos lehet egy kiemelkedő teljesítmény. A legjobbak mellett azonban a népes sakktábor valamennyi tagjára gondolunk, mert az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően idén is lesz B csoport, ahol 2000 Élő pontszám alatti versenyzők indulhatnak majd.   forrás: Zalaihírlap.hu

Mondd el mit gondolsz

Spam Protection by WP-SpamFree